Sint-Anna veer vaart weer uit

Publicatiedatum

Auteur

Sam Voeten

Deel dit artikel

Het tweede veer tussen rechter- en linkeroever komt terug in het voorjaar van 2024.

Gemeenteraadslid Sam Voeten stond klaar om het Antwerps stadsbestuur over de beperkte frequentie van het Sint-Annaveer te bevragen op de gemeenteraad vanavond. Maar soms wordt de kaas van je boterham gegeten. In dit geval vinden we dat niet erg. Het resultaat telt. Het tweede veer komt terug na Vlaams begrotingswerk.

Antwerpen krijgt zo in het voorjaar 2024 weer een tweede veer om zo rechter- en linkeroever om het kwartier met elkaar te verbinden. Vlaanderen trekt er 1,8 miljoen euro voor uit. De tweede veerboot zou dan permanent zijn. Onze tweede vraag om naast de frequentie ook de vaaruren aan te passen blijft echter verder op te volgen. Want het veer stopt nu om 18u met varen, dat is veel te nipt voor woon-werkverkeer. Wij hadden dat veel liever tot 20u gezien.

Nieuws

1,5 miljoen reizigers op Antwerpse veren: stap af van de fetisj om een brug te bouwen

In 2023 gebruikten bijna 1.5 miljoen voetgangers en fietsers één van de drie veren over de Schelde in en rond Antwerpen. Voor cd&v Antwerpen tonen deze cijfers nog maar eens de nood aan goede verbindingen om de Schelde te kruisen. “Zorg dat de Antwerpenaar op een goeie manier over de Schelde geraakt, maar stap toch eens af van de fetisj om persé een brug in Antwerpen te willen bouwen”, klinkt het bij Pieter De Cock, jongerenvoorzitter en mobiliteitsspecialist bij cd&v Antwerpen en kandidaat voor het Vlaams Parlement.

Zonder lokalen, geen jeugdwerk

Overal in Vlaanderen dreigen lokalen van jeugdbewegingen verkocht of gecommercialiseerd te worden. Veel jeugdbewegingen maken gebruik van verouderd patrimonium dat in het bezit is van parochies en bisdommen. Dit patrimonium staat onder druk omdat deze parochies en bisdommen niet langer de middelen hebben om deze infrastructuur te onderhouden. “Zonder jeugdlokalen, geen jeugdwerk. Een actieplan en meer financiële steun zijn nodig om onze jeugdlokalen een duurzame toekomst te geven. Jeugdverenigingen zijn onmisbaar in een warme samenleving”, stelt Pieter De Cock, cd&v kandidaat voor het Vlaams Parlement en jarenlang actief binnen de Chiro.