Zwembad Sorghvliedt baart zorgen

Publicatiedatum

Auteur

Caroline Bastiaens

Deel dit artikel

Zwembad Sorghvliedt in Hoboken is sinds donderdag 17 februari gesloten voor het publiek, wegens een probleem aan het plafond. Het klonk toon dat er nog verder onderzoek moest gebeuren voor er meer duidelijkheid kon gegeven worden over de duur van de sluiting. Publieke zwemmers worden tijdens de sluiting toegeleid naar andere stedelijke zwembaden in de buurt.

Ook voor scholen en clubs die in Sorghvliedt actief zijn, zocht Sporting A in samenspraak met hen naar oplossingen.

We zagen op het college van 11 maart een aanbesteding passeren voor een ruimtestelling en lazen dat de stadsingenieur tot half april tijd nodig had om verdere conclusies te maken. Verdere communicatie bleef tot op heden echter uit naar de zwemmers. Zwemmers die hun thuisbasis niet zo graag opgeven en abonnementhouders van Sorghvliedt die ondertussen veel (betaalde) zwemtijd verloren zien gaan. We stelden schepen Wouters dan ook enkele vragen naar de actuele status.

Hij gaf aan dat het zwembad alvast tot september buiten gebruik zou zijn. Er is een oplossing gevonden voor het schoolzwemmen en abonnementhouders kunnen in andere Antwerpse zwembaden terecht. Het siert de schepen dat hij snel naar een oplossing werkt, maar het vestigt toch maar weer de aandacht op de ouderdom van onze zwembaden en de nood aan extra zwemwater in onze stad.

Nieuws

"Wie is het? - wijkagent edition"

1 op 4 Vlamingen voelt zich vaak of altijd onveilig in de eigen buurt. “Dat mensen zich onveilig voelen wanneer ze zich in hun eigen buurt begeven, mogen we als samenleving niet accepteren”, stelt cd&v-voorzitter Sammy Mahdi, die van veiligheid in de eigen buurt een speerpunt maakt voor de nakende gemeenteraadsverkiezingen. Met een grotere rol voor de wijkinspecteur wil de partij het veiligheidsgevoel in Vlaanderen versterken. Uit onderzoek van VRT NWS blijkt immers dat 68 procent van de 1501 bevraagden hun wijkagent niet kennen.

De slinger passeert altijd over het centrum

“Een stem op De Wever is N-VA een carte blanche geven over wie waarnemend burgemeester wordt. De Antwerpenaar hoort te weten wie de stad zal besturen. Blijkbaar verdient de Antwerpenaar dat respect niet.” Antwerps CD&V-lijsttrekker Pieter De Cock komt met de fiets aan op de plaats van afspraak. Over zijn schouder hangen drie kokers met campagnemateriaal. “Dit was misschien niet mijn beste idee”, lacht De Cock.

Toiletplan: because we give a shit

Cd&v Antwerpen stelt naar aanloop van de verkiezingen een toiletplan voor. Cd&v wilt naar analogie met openbare toiletten aan tankstations in Duitsland of Frankrijk, een systeem ontwikkelen waarbij meer openbare toiletten worden voorzien in de stad. “Er zijn in Antwerpen belachelijk weinig openbare toiletten, en naar toilet kunnen gaan is echt een basisrecht. We wentelen dat nu af op onze horeca en handelszaken, terwijl zij dat probleem niet zouden moeten opvangen. En met ons toiletplan willen we net onze ondernemers ondersteunen, want een toiletbezoek kost in ons voorstel een euro en in ruil krijg je een voucher van een euro terug om te besteden bij aangesloten ondernemers. Een win-win voor de stad en onze middenstand! Because we give a shit.” stelt lijsttrekker De Cock.