Kickboksclub ASA Namsaknoi staat op straat

Publicatiedatum

Auteur

Nahima Lanjri

Deel dit artikel

De kickboksclub ASA Namsaknoi zwerft al sinds hun oprichting in augustus 2020, van locatie naar locatie. Een huzarenstukje voor een verenigingen met 100 leden en nog een hele hoop geïnteresseerden op een wachtlijst. Een erkende sportclub met subsidies van de stad zou beter ondersteund moeten worden volgens ons.

Zaterdag 2 december trainden ze een laatste keer in een locatie van Kras Noord. Maar daar kwam ook weer een einde aan en de club staat nu letterlijk op straat. Zo dreigen een grote groep jongeren hun sport te moeten opgeven. Jongeren die daar tot vier keer per week komen en die uitlaatklep echt nodig hebben.  

De begeleiders zijn ook bijzonder ongerust dat hun pupillen nu geen regelmaat meer zullen hebben en terug op straat gaan rondhangen. Bijzonder jammer want de club biedt naast het sportieve luik ook verschillende randactiviteiten aan voor jongeren en volwassenen. Ze gaan hun trainingen nu buiten aanbieden, los in de wintermaanden. 

Kortom we begrijpen niet goed hoe het zo ver kon komen.  

Daarom vroegen we schepen Beels en Wouters op de gemeenteraad naar uitleg. We begrijpen dat Namsaknoi een erkende Antwerpse sportclub is. Waarom werd er ooit mee gezocht naar een oplossing voor hun huisvesting?  Waarom hebben ze geen plek in een van de stedelijke sportinfrastructuren, buurtsporthallen, gedeelde schoolinfrastructuur,...?

Nieuws

Dit Antwerps bestuursakkoord heeft muziek, maar mist harmonie.

Een bestuursakkoord vraagt vooreerst om gelezen te worden, niet om nog voor de inkt droog is een instant reactie te geven. Cd&v Antwerpen nam het werkstuk van deze nieuwe ploeg ondertussen rustig door. “We moeten vaststellen dat dit voor ons een heel herkenbaar bestuursakkoord is. Heel wat ambities die ook wij naar voren schuiven voor onze stad, hebben een plek gekregen. Maar het akkoord is wat ons betreft zoutloos. Inhoudelijk is het duidelijk een compromis waar voor veel partijen muziek in zit. Maar dat compromis heeft wel gezorgd dat het akkoord leest een herkauwde partituur, we missen de harmonie. Het gaat te vaak over lopende zaken en te weinig over grotere Antwerpse ambities voor de toekomst. Waar zitten bijvoorbeeld onze nieuwe Antwerpse wereldtroeven? reageert Pieter De Cock.

Een begroting in wacht

We zijn nu echt aan de laatste meerjarenplanaanpassing van dit bestuur gekomen. Een achtste aanpassing die eerder technisch van aard was. Geen nieuwe inhoudelijke verschuivingen, wel aanpassingen in de tijd en de herraming van lopende zaken. Dit was tijdens de commissieweek ook erg duidelijk aan het ontbrekende enthousiasme bij de toelichtingen en het tegenwerk op deze oppositiebanken. Dit is een wachtrekening voor het volgende bestuur.

Cd&v gaat niet in gesprek met Vlaams Belang

Cd&v Antwerpen zal niet ingaan op de uitnodiging van Vlaams Belang om samen met N-VA coalitiegesprekken op te starten. Dat laat Pieter De Cock weten daags na de uitnodiging door Filip Dewinter, die het initiatiefrecht momenteel houdt.