Antwerpen, wereldstad op mensenmaat!

Antwerpenaren beleven elke dag hun stad. Ze wonen er, parkeren er, gaan er naar de winkel en naar school, bezoeken de musea en cultuurhuizen, werken er, fietsen er over de Scheldekaaien, wandelen door de vele parken die onze mooie districten rijk zijn, basketten op een pleintje…

We doen dat alles het liefst onder de best mogelijke omstandigheden. Daarom zet CD&V Antwerpen zich in om de vinger aan de pols te houden bij dat leven, werken, wonen… Deze thema’s leggen we geregeld voor aan Antwerpenaren van alle leeftijden, van alle districten en van alle gemeenschappen zodat we altijd goed op de hoogte zijn van wat er leeft in onze stad. Zo maken wij het verschil en kunnen we accenten leggen.

Ook in de gemeenteraad en de districtscolleges en -raden zorgen we ervoor dat onze visie op economie, mobiliteit, leefmilieu en samenleven gehoord wordt. Armoede is in onze stad een thema waarover we zonder taboes moeten durven spreken om het aan te pakken. Waar vinden onze jonge (of minder jonge) generaties Antwerpenaren nog een betaalbare woning? En veiligheid is niet het monopolie van de burgemeester, maar een thema waar wij een duidelijke mening en visie op hebben.

Wij gaan voor een Antwerpen waar het fijn is te vertoeven, waar kansen liggen voor iedereen. Maar de laatste letter van ons programma is nooit geschreven.
Ons doel is duidelijk: we maken van Antwerpen een wereldstad, op mensenmaat.