Thijs Van den Brande volgt Paul De Vroey op als lid van het bijzonder comité van de sociale dienst

Publicatiedatum

Auteur

Thijs Van den Brande

Deel dit artikel

Het Antwerpse bijzonder comité van de sociale dienst moet na 18 jaar afscheid nemen van Paul De Vroey (CD&V), hij wordt opgevolgd door Thijs Van den Brande (32), ingenieur en (sociaal) ondernemer. Paul De Vroey wist als ocmw-raadslid in Antwerpen heel goed wat er speelde in de stad en waar de noden het grootst waren. Zo stond hij onder andere ook mee aan de wieg van Park Spoor Noord, een broodnodige long voor Antwerpen Noord.

Die manier van werken wil Thijs Van den Brande verder zetten. "Ik ben zelf actief als vrijwilliger bij 'Samen tegen Armoede' en als er één ding is wat ik daar uit mee neem is dat een sociaal beleid niet over mensen moet worden gevoerd, maar met mensen. Net zoals je samen met ondernemers vorm geeft aan je visie op handel, zo moet je met de ervaringsexperten, die elke dag vechten tegen armoede, vorm geven aan het armoedebeleid."

Zowel Thijs Van den Brande als Paul De Vroey zijn ervan overtuigd dat de rol die het sociaal comité te spelen heeft in deze stad van enorm belang is. "Met de coronacrisis zien we helaas dat de hoeveelheid mensen die moet aankloppen voor steun elke dag verder stijgt. De nood is hoog, vraag is of de huidige recepten daar antwoorden op kunnen bieden."

Nieuws

"Wie is het? - wijkagent edition"

1 op 4 Vlamingen voelt zich vaak of altijd onveilig in de eigen buurt. “Dat mensen zich onveilig voelen wanneer ze zich in hun eigen buurt begeven, mogen we als samenleving niet accepteren”, stelt cd&v-voorzitter Sammy Mahdi, die van veiligheid in de eigen buurt een speerpunt maakt voor de nakende gemeenteraadsverkiezingen. Met een grotere rol voor de wijkinspecteur wil de partij het veiligheidsgevoel in Vlaanderen versterken. Uit onderzoek van VRT NWS blijkt immers dat 68 procent van de 1501 bevraagden hun wijkagent niet kennen.

De slinger passeert altijd over het centrum

“Een stem op De Wever is N-VA een carte blanche geven over wie waarnemend burgemeester wordt. De Antwerpenaar hoort te weten wie de stad zal besturen. Blijkbaar verdient de Antwerpenaar dat respect niet.” Antwerps CD&V-lijsttrekker Pieter De Cock komt met de fiets aan op de plaats van afspraak. Over zijn schouder hangen drie kokers met campagnemateriaal. “Dit was misschien niet mijn beste idee”, lacht De Cock.

Toiletplan: because we give a shit

Cd&v Antwerpen stelt naar aanloop van de verkiezingen een toiletplan voor. Cd&v wilt naar analogie met openbare toiletten aan tankstations in Duitsland of Frankrijk, een systeem ontwikkelen waarbij meer openbare toiletten worden voorzien in de stad. “Er zijn in Antwerpen belachelijk weinig openbare toiletten, en naar toilet kunnen gaan is echt een basisrecht. We wentelen dat nu af op onze horeca en handelszaken, terwijl zij dat probleem niet zouden moeten opvangen. En met ons toiletplan willen we net onze ondernemers ondersteunen, want een toiletbezoek kost in ons voorstel een euro en in ruil krijg je een voucher van een euro terug om te besteden bij aangesloten ondernemers. Een win-win voor de stad en onze middenstand! Because we give a shit.” stelt lijsttrekker De Cock.